Møt de nye ressursene i norsk kulturliv!

Det er med stor glede og stolthet vi presenterer en gruppe unge og talentfulle deltakere som har vært en del av Taktskifte - lederutviklingsprogrammet til JM Norway. Disse dyktige individene har gjennomgått vårt program med stort engasjement og et brennende ønske om å skape en forandring i organisasjons- og kulturlivet!

De er kulturelt nysgjerrige og dedikerte til å bygge en mer inkluderende fremtid for norsk kulturliv og ikke minst klare til å sette sitt preg på bransjen.

Bli bedre kjent med disse imponerende unge ildsjelene som representerer en ny generasjon av kulturledere!

Helin sado

Helin Sado (de/dem) er en 25-årig fotografistudent og nestleder i Skeiv Verden Oslo Viken, samt styremedlem i PKI.

De har engasjert seg i en rekke viktige saker gjennom sitt arbeid som frivillig og jobber for å kjempe for rettighetene til de som er undertrykt og marginalisert. Deres arbeid fokuserer spesielt på å synliggjøre og støtte queer, ikke-binære og transpersoner.

De er også glad i natur, kunst og musikk- noe som de anvender som en kilde til glede og avslapning.

Soroka

Soroka er en kunstner, illustratør og kunstcoach. Hun har en lidenskap for å utforske de kreative mulighetene og skape kunstverk som kan inspirere og utfordre publikum. Gjennom sin rolle som kunstcoach hjelper Soroka andre med å åpne seg for kunsten og overvinne frykten for kreativitetsprosessen.

Soroka kombinerer ulike kunstformer og skape verk som ikke bare er visuelt imponerende, men også kommuniserer en dypere betydning og følelse og nærmer folk til kunst.

Ahmed sultan

Ahmed Sultan er en 20 år gammel byggingeniørstudent fra Oslo. Han er oppvokst på Romsås og er en aktiv ildsjel for lokalsamfunnet sitt og jobber som ungdomskonsulent på Deichman Romsås. I tillegg driver han en guttegruppe for ungdom med formålet forebyggende arbeid. Ved siden av sine studier og jobb som ungdomskonsulent driver han to virksomheter: en tannhelsebedrift og et vekterfirma. 

Interessen hans for kultur og mangfold har ledet ham til å delta i Taktskifte. Representasjon er viktig for Ahmed, og selv ønsker han å være et forbilde for ungdommen.

Zemen tedros

Zemen Tedros er en 24 år gammel autodidakt kunstner fra Oslo. Med en oppvekst som strekker seg over to kontinenter, har han et unikt perspektiv på livet og kunsten. Zemens lidenskap for kunst er drevet av hans refleksjoner over barndommens opplevelser, spesielt fra tiden han vokste opp i Eritrea. Han har som mål å ta mennesker med på en uforglemmelig reise tilbake i tid, der de kan gjenoppdage sin egen barnslige glede og nysgjerrighet.

Malaika Jannat

Malaika Jannat er en 21 år gammel kvinne med en brennende lidenskap for å hjelpe andre. Hennes hjerte banker spesielt for flyktningkrisen som ryster verden, og hun har dedikert mye av sin tid til frivillig arbeid med flyktninger og asylsøkere i Oslo. I tillegg til sitt humanitære engasjement er Malaika en ekstremt kreativ person. Som en talentfull sanger og låtskriver bruker hun musikken som et kraftfullt uttrykksmiddel for å formidle sin indre verden og inspirere andre.

Bezawit mengist

Bezawit er en kvinne på 26 år, med en lidenskap for kunst og design. Som Art Director med en bachelorgrad fra Høyskolen Kristiania, har hun en solid forståelse av det visuelle språket og kunstens kommunikative kraft. Hun studerer nå design og kommunikasjon på digitale medier.

En av Bezawits største lidenskaper er konseptutvikling for tv-serier, der hun gir liv til historier gjennom sin grenseløse fantasi og kreative evner. Bezawit ønsker å gjøre en forskjell i den kreative bransjen. Hun vil inspirere andre med sitt arbeid og bidra til å forme fremtiden for visuell kommunikasjon.

Leonora Medereos Winsnes

Leonora er en 24 år gammel kunstformidler fra Oslo, med lidenskap for dans og fagbakgrunn fra det visuelle kunstfeltet. Hun har kompetanse med formidling og ønsker å skape møter gjennom kunsten. Hun brenner for mangfold og ønsker å senke terskelen til kunsten ved å tilgjengeliggjøre den. Til juni er hun ferdig med en videreutdanning i kulturledelse.

Patrick Habiyambere

Patrick er ikke en person som kan beskrives med bare noen få ord, men heller en person som må oppleves. Som Patrick selv sier: "Hvis du virkelig vil forstå hvem jeg er, må vi interagere på et eller annet nivå." Samtidig er det noen viktige punkter som kan oppsummere Patrick i grove trekk:

- Digger å jobbe med sosial bærekraft i Viken fylkeskommunale ungdomsråd, Skeiv verden og Fagforbundet
- Født på rikshospitalet som nå er min lærlingplass
- Third culture kid med røtter fra Rwanda
- Har en mental alder på 18 men elsker å samhandle med folk i alle aldre for å adaptere nye ferdigheter

 


Taktskifte er lederutviklingsprogrammet til JM Norway for unge mellom 16-26 år, med flerkulturell bakgrunn og/eller annen minoritetserfaring. Prosjektet ble startet opp i 2021, og har som mål å få flere kulturinteresserte ungdom med minoritetserfaringer inn i styrer og råd i kulturlivet.

Form fremtidens kulturliv og meld deg på Taktskifte nå!

Taktskifte er nå i gang med rekrutteringen av et nytt kull som vil starte til høsten, og vi ønsker å komme i kontakt med flere engasjerte ungdommer (16-26 år) som deler lidenskapen for kultur, organisasjon, styrearbeid og mangfold!

Søknadsfristen er 13. august

Er du interessert, eller kjenner du til en som bør melde seg på? Les mer og SØK HER!

Hvis du har spørsmål om prosjektet må du veldig gjerne ta kontakt med vår prosjektleder Asha Abdullahi på asha@jmn.no

JM Norway