Norske sangere til World Youth Choir

De beste sangerne fra nesten 200 kandidater har blitt plukket ut til å være en del av World Youth Choir 2018, blant disse er norske Guro Utne Salvesen og Hugo Gjelsvik Herrman.

Det internasjonale jurymøtet til World Youth Choir for 2018 fant sted i Tianjin, Kina 2.-4. mars. I løpet av disse dagene valgte representanter fra de tre moderorganisasjonene (IFCM, ECA-EC og JMI) sammen med dirigentene for økten de beste sangerne fra nesten 200 kandidater. Etter flere timer med lytting til de mange innspillingene og evaluering av søkerne, valgte den internasjonale juryen til slutt 64 sangere fra 33 land til å være en del av World Youth Choir 2018.

World Youth Choir består av unge sangere mellom 17 og 26 år fra hele verden, og er en blanding av ferske og etablerte sangere. Hvert år øver koret inn nytt materiale i et nytt land før de reiser på turné. Koret har mottatt tittelen “Artist for Peace” fra UNESCO, og i 2011 opptrådte de under Nobel Fredspriskonsert i Oslo.

Les mer om World Youth Choir her. 

 

JM Norway