Parkert Piano-konsert på Sørenga!

Lørdag 22. august arrangerer JM Norway, i samarbeid med Oslo Kammermusikkfestival og Norges Musikkhøgskole, konsert på Sørenga i Oslo. 

Arrangementet en del av Parkert Piano sine sommerkonserter. Den markerer også slutten på NMH sitt talentseminar som består av flere samlinger gjennom hele uken. Deltakerne på dette seminaret er elleve av de fremste klavertalentene i østlandsområdet og er i alderen 12 til 18 år.  

Andreas Ljones er programansvarlig for Parkert Piano. Han forklarer hvorfor JM Norway er med på å arrangere dette seminaret. 

  • Vi vil være med på å skape en plattform der unge musikere kan utfolde seg og mestre kunsten å formidle. 

Gjennom seminaret vil altså de unge musikerne lære mer om formidling av musikk. De skal gjennom to masterclass i løpet av uken. Det er en workshop med pianist Aksel Kolstad og muligheten til å spille for seminarlederne Einar H. Smebye og Håvard Gimse. 

Seminaret leder opp til konserten på Sørenga, der musikerne skal bruke det de har lært gjennom uken i sin opptreden. Konsertstart er klokken 14. Arrangementet er gratis og gir en unik mulighet til å oppleve noen av de fremtidige stjernene innen klassisk musikk. For de som ikke har muligheten til å komme, vil konserten bli streamet på JM Norway sin Facebook-side. 

Prosjektet er støttet av Sparebankstifelsen DNB.

Fra fjorårets konsert Foto: Jonas Meek

Fra fjorårets konsert

Foto: Jonas Meek

JM Norway