– Veldig inspirerende å se andre deltakere være så stødige i sine uttrykk

Artister og produsenter fra Norge, Sverige og Danmark fikk anledning til å lage musikk sammen, bygge nettverk, vennskap og samarbeid, og utforske kreativiteten sin da LOUD! arrangerte låtskrivercampen LOUD! Songs Nordic i begynnelsen av november. 

Nordisk låtskrivercamp

I november arrangerte LOUD! sin hittil største låtskrivercamp, med deltakere fra Norge, Sverige og Danmark. LOUD! Songs Nordic var den siste i rekken av flere låtskrivercamper som ble arrangert av AKKS og JM Norway i fire norske byer i høst. Du kan lese mer om disse og vårt intervju med mentor Thale Log Skage her: (Trykk her for å komme inn på artikkelen)

På LOUD! Songs Nordic samlet vi profesjonelle kvinnelige, trans og ikke-binære produsenter, låtskrivere og artister fra de nordiske landene. Flere hadde mye erfaring med å skrive sammen med andre fra før, mens noen fikk prøve seg i en låtskrivercampsetting for første gang. Målet med campen var å styrke og synliggjøre et nordisk nettverk av profesjonelle kvinnelige, trans og ikke-binære produsenter og låtskrivere, utveksle erfaringer og verktøy for å snu rådende normer i musikklivet på hodet, og kunne lage musikk sammen i en setting hvor utforskning, prosessfokus, mestring og samhold står sentralt.

Tre dager med låtskriving
En gruppe på 26 talentfulle låtskrivere, produsenter og artister fra Norden tilbrakte en helg sammen på Svarstadhytta for tre spennende dager med låtskriving og morsomme aktiviteter. Til tross for at mange ikke kjente hverandre, ble de knyttet sammen av musikk, kreativitet og vennskap. Det ble rigget opp 6 semi-profesjonelle studioer på hytta, i stuer, soverom og loft. I løpet av disse dagene fikk deltakerne mulighet til å arbeide i ulike grupper, eksperimentere med nye sjangere og prøve seg i roller som produsenter, låtskrivere og toplinere.

Dagene startet med en morgensamling etter frokost, så gikk det til låtskriving i grupper frem til enfelles lyttesession før middag. På kveldene var det ulike frivillige gøye aktiviteter, som f.eks. Just Dance, quiz, badstu eller brettspill. Etter en lang og engasjert helg ble totalt tolv knallsterke låter i ulike sjangere laget, og mange nye fremtidige samarbeid og vennskap etablert.

Maya Skjelseth deltok på LOUD! Songs Nordic og forteller om sin opplevelse av campen:

1. Kan du fortelle oss litt om din erfaring på LOUD! Songs Nordic var? Hvilke forventninger hadde du før du kom hit, og hvordan har opplevelsen vært i forhold til disse forventningene?

- Jeg har vært med på to låtskrivecamper som LOUD har arrangert tidligere i Oslo, men jeg hadde større forventninger til LOUD! Songs Nordic fordi det var deltakere fra forskjellige land, og vi skulle tilbringe både dager og netter sammen på en hytte. Alle forventninger ble overgått! Campen var veldig godt gjennomført og jeg følte meg godt ivaretatt. Jeg fikk en utrolig fin opplevelse i forhold til musikken som ble laget, fellesskapet og samarbeidet

2. Hvordan har samarbeidet med andre låtskrivere fra de andre landene vært?

Samarbeidet med andre låtskrivere gikk veldig bra. Jeg tror at gruppeavtalene som lederne ba oss  om å skrive var veldig hjelpsomme. Vi ble bedt om å skrive ned noen punkter som gruppen skulle bli  enige om var viktig for et fint samarbeid, og når vi hadde det som grunnlag var det mye enklere å kommunisere og ta musikalske valg sammen.

3. Kan du dele en spesiell idé som har blitt skapt under denne campen?

- Et minne jeg tar med meg fra denne campen er en av aktivitetene vi gjorde på slutten av den tredje dagen. Mange samlet seg i spisesalen for å delta i en popquiz, og det var en så morsom aktivitet og fin stemning etter en lang dag med låtskriving.

4. Hvilke utfordringer har du møtt under låtskrivingsprosessen på campen?

- En utfordring jeg møtte på under låtskrivingprosessen var at jeg flere ganger følte meg litt tom for ideer til tekst og melodi, men da hjalp det med en liten pause fra prosjektet.


5. Hvordan tror du at deltakelsen på låtskrivercampen Nordics vil påvirke ditt videre arbeid som låtskriver?

- Loud! Songs Nordic har fått meg til  prøve nye sjangrer og uttrykk som jeg ønsker å implementere i mitt eget artistprosjekt. Det var veldig inspirerende å se andre deltakere være så stødige i sine uttrykk. 


6. Hvordan har du opplevd støtten og veiledningen fra arrangørene og mentorene på campen?

- Jeg opplevde støtten og veiledningen vi fikk av mentorene og arrangørene som veldig hjelpsom, og jeg føler virkelig at dette er et miljø som ønsker deltakerne sine det beste, noe jeg tror avler et optimalt låtskrivingsmiljø. 

Sjekk ut vår stemningsrapport fra campen.

 

gjerne følg oss på sosiale medier :



















bilder fra LOUD Songs Nordic

JM Norway