LOUD! feiret jubileum med egen festival

Både tidligere deltakere, kommende deltakere og engasjerte støttespillere samlet seg lørdag for å feire landets største rekrutteringsprosjekt for et mer likestilt musikkliv.

 

Myra setter stemningen for dansegulvet sammen med sin assistent-DJ Amira.

Blant artistene kunne man høre alt fra varme låter av Camilla Rowe og Rora, RnB toner fra Nadia Essah, partymusikk fra Myra og Rana, til punk-bandene Hudkreft og Sløtface.

Publikum i alle aldre fant dessuten veien til boder hvor de kunne prøve ut ansiktsmaling, silketrykk, silent disko og jamming i bantteltet. I tillegg var det både Asiatisk og Afro-Karibisk plantebasert mat på menyen.

Sofia Langthaler har vært prosjektleder for jubileumsfeiringen, og satte festivalen sammen med hjelp fra et ungdomsråd av nåværende og tidligere LOUD-deltakere. Mange fikk prøve seg på festivalplanlegging- og avvikling for første gang, og stjerneskuddet Camilla Rowe endre i tillegg med å bli en del av konsertprogrammet.

Gjennom 10 år har LOUD! jobbet med å fremme og inspirere den neste generasjonen av kvinnelige, trans og ikke-binære artister ved å tilby kurs og workshops. Siden oppstarten i 2013 har hundrevis av unge fått prøve seg på låtskriving, produksjon og bandliv i våre aktiviteter rundt om i landet. LOUD! har bygget et miljø der kvinnelige, trans og ikke-binære artister og produsenter kan utvikle sine ferdigheter, bygge nettverk i musikkbransjen og komme nærmere drømmen om å drive med musikk.

Snart braker årets sommerleir løs på Haugetun folkehøgskole. LOUD-teamet takker for fantastisk feiring, og er klar for flere spennende arrangementer fremover.

 
Jeg håper at LOUD! kan fortsette å være med å inspirere flere unge kvinner og jenter, trans og ikke-binære til å utforske sin egen musikalske kreativitet!
JM Norway