Festkveld for Mosambik

Tidligere Move-deltagere tok initiativ til å arrangere en konsert for å vise solidaritet og feire mosambikisk kultur etter naturkatastrofene som har rammet landet.

Konserten Mosambik Live ble arrangert på Sentralen i Oslo søndag 5. mai, og i tillegg til et tett program var det mulig å gi et bidrag til Røde Kors sitt hjelpearbeid. Syklonen Idai traff 14. mars traff kysten av Mosambik, og forårsaket store ødeleggelser. Over 400 000 mennesker fryktes hjemløse og NRK melder at 1 million mennesker trenger akutt nødhjelp. 

Bidragsytere på den fullsatte konserten var blant annet utvekslingsstudenter fra Mosambik som er tilknyttet kulturskolen i Fredrikstad, saksofonisten Ivan Mazuze, ensemblet Monoswezi trio, danseren Ornilia Percia Ubisse og ensemblet Masåva.

Masåva

Masåva

Ornilia Percia Ubisse

Ornilia Percia Ubisse

JM Norway