Dra på utveksling til LOUDs søstercamp på Island!

Vil du lære mer om det internasjonale arbeidet i LOUD!, utvikle deg som musiker, leder eller arrangør? Bli med som deltaker på voksencamp i Reykjavik 16.-21. mai og bli kjent med andre musikere, ledere og engasjerte i Girls Rock Camp-bevegelsen!

LOUD! inngår i et større nettverk av lignende prosjekter verden over, såkalte "Girls Rock Camps". Med støtte fra Norsk Kulturfond gjennomfører vi dette året et utvekslingsprosjekt med vårt islandske søsterprosjekt, Læti!/Stelpur Rokka!, som vi har samarbeidet med tidligere blant annet gjennom en frivilligutveksling, en internasjonal leir og en internasjonal konferanse.

I år utlyser vi muligheten for å dra til Island og delta på deres adult rock camp, som finner sted 17.-20. mai. Leiren på Island er åpen for kvinner og andre kjønnsminoriteter. Som LOUD’er på utveksling får du opplæring i metoder og pedagogiske verktøy som brukes i Læti!/Stelpur Rokka! og GRCA (Girls Rock Camp Alliance).

Du kan velge mellom å delta som bandleder eller deltaker. Den islandske leiren blir også kjempeglade hvis LOUD’ere kan bidra med noe av det følgende:

  • Holde en times workshop i f.eks. koring, feministisk selvforsvar, meditasjon, elektronisk musikk, dans e.l – noe du er interessert i!

  • Holde et rockehistorieforedrag m/fokus på kvinnelige, trans og ikke-binære musikklegender

  • Holde en låtskrivingsworkshop m/fokus på tekst

  • Fasilitere en samtale med deltakerne om et samfunnsproblem som opptar deg eller du har erfaring med, som alt innenfor lgbtq+, rasisme, ableisme osv.

Vi vil oppfordre søkere til å være med som deltakere på leiren, da dette er en unik mulighet til å oppleve bandleir fra deltakerperspektivet. Som deltaker trenger du ikke ha masse erfaring med musikk fra før, så lenge du har vært involvert i LOUD! og har interesse og engasjement for å lære mer om prosjektet. Som deltaker kan du også like fullt bidra på et eller flere av punktene over.

Vi søker deg som:

  • Er over 18 år

  • Er kvinne eller annet underrepresentert kjønn

  • Har deltatt på LOUD som leder eller frivillig tidligere (eller skal for første gang i år)

Du får:

  • Reise, kost og opphold dekket

  • Et nettverk av andre musikkinteresserte i Norden

  • Kunnskap om GRCA, kjønnsmangfold, anti-undertrykkelse, og sosial inkludering i ungdomsarbeid og musikk

Søk om å bli med her!
OBS! Kort søknadsfrist, 8. mars.


Vi oppfordrer alle interesserte til å søke, uavhengig av musikalsk erfaring, funksjonsevne, økonomisk eller sosial bakgrunn, psykiske utfordringer eller andre faktorer. Reisedatoer er 16. og 21. mai. Deltakere som blir plukket ut til å delta vil bli bedt om å skrive en liten rapport fra reisen.

Foto: Vilde Ilkama Nupen
Vi ser en close up av en svart el-gitarhals og en ung person som spiller et gitargrep.

Foto: Maja Brenna
Vi ser en bandleder hjelpe en deltaker ved trommesettet på en fargerikt lyssatt scene under LOUD! Bandleir 2023.

JM Norway