Ung og kulturinteressert? Finn ditt neste prosjekt her!

 

Ønsker du å ta musikkarrieren til nye høyder? Har du lyst til å jobbe med musikk i utlandet? Eller har du en kulturleder i magen? Her har du oversikten over alle våre prosjekter med søknadsfrist i februar og mars!

JM Norway og nettverket JM International jobber for et mer inkluderende, ungt og globalt musikkliv. Vi organiserer både egne prosjekter for barn og unge, og dekker også reiseutgifter for norske deltakere som vil delta på internasjonale prosjekter i nettverket vårt. 

Våren bringer med seg nye muligheter, og akkurat nå er det mye spennende som skjer både lokalt og internasjonalt. Uansett om du er en erfaren musiker eller aldri har prøvd å spille et instrument før, om du ønsker å utvikle deg musikalsk eller vil bygge nettverk, har vi noe som passer for deg! I disse tider mottar vi påmeldinger til en rekke arrangementer, kurs, utvekslinger og andre muligheter - sjekk lista under og finn ditt neste prosjekt!


JM NORWAYS PROSJEKTER

JOBB PÅ LOUD

Vil du bidra til at årets LOUD-deltakere får en helt uforglemmelig opplevelse på sommerleiren i Fredrikstad? Nå kan du søke om å være frivillig, bandlærer, teknisk ansvarlig eller trygghet- og trivselsleder på årets sommerleir. Er du en trygg og ansvarlig person mellom 18-35 med musikkerfaring og engasjement for likestilling i musikklivet? Er du i tillegg glad i å jobbe med barn og unge? Da er det deg vi ser etter!

LOUD UNGDOMSRÅD

Har du lyst til å være med og påvirke LOUD! og norsk musikkliv? LOUD! søker 10 engasjerte og dedikerte ungdommer fra hele landet til å bli vårt nye ungdomsråd! Som en del av rådet får du påvirke og aktivt involvere deg i LOUD! sitt arbeid, og lære mer om arbeid for likestilling og mangfold i musikk. Rådet passer for deg som er jente, trans- eller ikke-binær mellom 15-25 år.

MOVE

MOVE søker prosjektdeltakere i alderen 18-25 år til et tolv måneders frivillig engasjement fra august 2024, hvorav ti måneder tilbringes hos en av våre partnerorganisasjoner i Brasil, Malawi eller Mosambik. Under utvekslingsperioden jobber deltakerne med kultur og ungt lederskap i organisasjoner som blant annet arbeider med festivaler, kor, studio, danseopplæring og musikklærerutdanning, i et team sammen med andre unge voksne fra Malawi, Mosambik og Brasil. 

taktskifte

Er du interessert i eller ønsker å lære mer om kultur, organisasjon og styrearbeid? Taktskifte har åpnet opp for rekruttering av et nytt kull engasjerte ungdom og unge voksne (16-26 år) med mangfoldskompetanse. Taktskifte er et lederutviklingsprogram og kursrekke for kulturutøvende og -interesserte ungdom med flerkulturell bakgrunn og/eller minoritetserfaring. Lederutviklingsprogrammet består av åtte samlinger fra mars til juni, inkludert en seminarhelg på en hytte utenfor Oslo. 


PROSJEKTER I NETTVERKET VÅRT

JM JAZZ orchestra

JM Jazz World Orchestra er et ledende internasjonalt ungdomsorkester, som samler talentfulle unge musikere over hele verden hvert år. Orkesteret søker nå musikere til årets samling, som denne gangen vil være i idylliske Groznjan, Kroatia og finne sted i juli 2024. Samlingen består av en uke med øving og deretter en 5-7 dagers turné i Kroatia, Montenegro, Slovenia og Italia.

marked for musikk

Har du en god konsert du ønsker å spille for barn og ungdom? Da bør du melde inn din konsertproduksjon til Marked for Musikk 2024! Marked for Musikk er Norges største visningsarena for konserter rettet mot barn og ungdom. Dette året arrangeres Marked for Musikk i Bodø, som er europeisk kulturhovedstad i 2024. Arrangementet går av stabelen 16.-19. september, og venter 150-200 produsenter og konsertarrangører fra Den kulturelle skolesekken, kulturhus og festivaler, som alle er på jakt etter gode konserter for sine unge publikummere.

yamsession

YAMsession er et årlig internasjonalt samlingspunkt for musikere som produserer konserter for barn og unge over hele verden. I 2024 skal YAMsession arrangeres 16.-18. september i Bodø, som er europeisk kulturhovedstad i 2024. Samlingen består både av en konferanse, en showcasefestival og en prisutdeling. Har du produsert en konsert for barn og unge, og ønsker å vise den frem til et internasjonalt publikum? Da kan du melde deg på allerede nå!

german-scandinavian music week

Den tysk-skandinaviske musikkuka arrangeres hvert år i påsken i Scheersberg, like ved grensen mellom Tyskland og Danmark. 23. mars-2. april blir en fullstappet uke med orkester- og kormusikk, der 120 unge deltakere samles og øver inn repertoar, deltar på workshops, og spiller konserter. Når du søker velger du om du vil spille i orkesteret eller synge i koret. Nedre aldersgrense er 16 år.

 

Les om mulighetene på jmn.no

 
JM Norway